Algemeen
Kan ik de appartementen bezichtigen?

U bent vast erg nieuwsgierig hoe de appartementen er uit komen te zien. Om u alvast een beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, geven wij een impressie met beelden en video zodra deze beschikbaar zijn van dit project. Het gaat hierbij om zogenaamde Artist Impressions, de interpretatie van een digitaal artiest dus. Deze worden gemaakt volgens de richtlijnen van het opleveringsniveau maar zullen ook elementen bevatten zoals wandkleuren, meubilair en andere aankleding die u niet in het appartement terugvindt bij de oplevering.

Naast de impressies op de website gaan we er alles aan doen om een kijkmoment te organiseren op de bouw. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om hierover op de hoogte te blijven.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De appartementen worden verhuurd in de vrije sector. Het is daarom niet mogelijk om huurtoeslag te ontvangen.

Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

U hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er is geen bemiddelingskosten/courtage. Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele borg te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren.

Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

Om een woning te huren kunt u zich alvast hier inschrijven voor de nieuwsbrief. Hierdoor blijft u op de hoogte van de voortgang van de bouw en bent u er als eerste bij zodra de verhuur start!

De verhuur verloopt volledig online. Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan de videoinstructie waarin de stappen van het proces worden uitgelegd.

Toetsing en inkomen
Welke huurprijs past bij mijn inkomen?

Om er zeker van te zijn dat u de maandelijkse huur kunt betalen, hebben wij inkomensrichtlijnen opgesteld. Op de pagina over de spelregels kunt u hierover meer lezen. U vindt hier een rekenvoorbeeld, uitleg over het berekenen van uw bruto maandinkomen en de andere voorwaarden waar u aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een huurappartement. Daarnaast kunt u met de huurprijscalculator uw maximale huurbedrag uitrekenen.

Hoe worden de appartementen toegewezen?

De eerste stap is het matchen. Dit houdt in dat alle ingeschreven kandidaten worden gematcht met de beschikbare woningen. Dit gebeurt op basis van de ingevulde voorkeurswoningen en de gestelde inkomensrichtlijnen voor de woningen. Zijn er meerdere geschikte kandidaten voor een woning? Dan wordt er een digitale loting uitgevoerd om te bepalen wie de voorlopige toewijzing ontvangt. Daarna is het belangrijk om alle gevraagde documenten te uploaden in het persoonlijke klantdossier zodat we de ingevulde gegevens kunnen verifiëren. Er volgt dan nog een finale check en een credit check, waarna de woning definitief toegewezen kan worden.

Mogen ouders of derden garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Wegens de extra risico’s die een garantstelling met zich meebrengt is dit helaas niet mogelijk. Het is van belang dat de huurder(s) zelf voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Het inkomen van de eventuele partner telt hierbij voor 100% mee.

Kan ik een appartement delen met een vriend/collega?

Het is helaas niet toegestaan om de appartementen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Kan ik als uitzendkracht een woning huren?

Omdat een huurcontract wordt aangegaan voor minimaal 1 jaar, is het belangrijk dat u ook op langere termijn de huur kunt betalen. Daarom kunnen wij alleen rekening houden met inkomen uit een vast dienstverband (minimaal 12 maanden). Het is dus niet mogelijk om met een flexibel arbeidscontract een appartement te huren in een van onze complexen.

Kan ik als student een appartement huren?

Het is belangrijk dat u als huurder kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Het inkomen van uw medehuurder wordt voor 100% meegeteld. Uw medehuurder mag alleen uw partner zijn, het is dus niet mogelijk om samen met een studiegenoot of vriend te huren. Als u binnen deze regels aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen, zonder garantstellingen van ouders of anderen, kunt u in aanmerking komen voor een appartement.

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te huren?

Om een woning te huren, gelden de volgende inkomenseisen:
Bij een netto maandhuurprijs tot en met € 600,- geldt: 4,5 maal de netto maandhuur.
Voor het bedrag boven die € 600,- geldt: 3 maal de netto maandhuur = Brutomaandinkomen (het inkomen van een eventuele partner wordt voor 100% meegerekend).

Voorbeeld netto maandhuurprijs € 750,-:
€ 600 x 4,5 = € 2.700,-
€ 150 x 3 = € 450,-
Hieruit volgt een bruto benodigd (gemeenschappelijk) maandinkomen van minimaal € 3.150,- (€ 2.700, + € 450,-).

Vakantiegeld, vaste bonus, vaste 13e maand mogen meegerekend worden bij het bepalen van het bruto jaarinkomen. Flexibele bonussen, winstuitkering en vergoeding voor een lease-auto worden niet meegenomen in de inkomenstoetsing.

Voor gepensioneerden geldt een lager benodigd inkomen door de lagere belastingdruk. Het belastbaar inkomen van gepensioneerden kan verhoogd worden met 30%.

Vrij beschikbaar vermogen op een Nederlandse bankrekening kan gebruikt worden voor de inkomenstoets. 10% van het vermogen kan worden meegeteld in het jaarinkomen.

Klik hier om uw maximale huurprijs te berekenen en lees hier meer over het berekenen van uw bruto maandinkomen.

Inschrijven
Wanneer hoor ik of ik een appartement toegewezen heb gekregen?

Zodra de verhuur van start gaat, kunt u starten met uw digitale inschrijving. Hoe dit in zijn werk gaat, leest u op de pagina over online verhuur op deze website. Is uw inschrijving compleet voor de datum van de eerste matchronde? Dan wordt uw inschrijving meegenomen.

Op basis van uw woningvoorkeur en persoonsgegevens zoals uw inkomen, wordt gekeken of er een match gemaakt kan worden met een van de beschikbare woningen. Indien er meerdere geschikte kandidaten voor een woning zijn, wordt er met een digitale loting bepaald wie er een voorlopige toewijzing krijgt. U ontvangt kort na de eerste matchronde per e-mail een bericht over de uitslag.

Waar kan ik het inschrijfformulier vinden? En waar kan ik mijn documenten uploaden?

De verhuur is nog niet gestart. Daarom is het online inschrijfformulier nog niet beschikbaar. Wilt u op de hoogte blijven over de start van de verhuur? Schrijf u dan in via deze website voor de nieuwsbrief.

Zodra de verhuur is gestart, kunt u het het online inschrijfformulier invullen. Dan sturen wij u een link naar uw persoonlijke klantdossier. Binnen deze digitale verhuuromgeving neemt u vervolgens een aantal stappen om in aanmerking te komen voor een appartement. Lees ze hieronder, of bekijk onze video instructie over online verhuur.

  1. 1. Log in op uw persoonlijke klantdossier met de inloggegevens die u ontvangt.
  2. Zorg ervoor dat alle gegevens compleet en naar waarheid zijn ingevuld. Op een later moment worden alle gegevens gecontroleerd aan de hand van documenten die u hiervoor aan dient te leveren.
  3. 2. Controleer al uw gegevens en vul ze indien nodig aan. U kunt ook uw woningvoorkeur nog aanpassen mochten er veranderingen zijn in uw wensen.
  4. Bent u een van de gelukkigen met een voorlopige toewijzing? Dan komt er in uw klantdossier de mogelijkheid om uw documenten te uploaden. Welke documenten dat zijn en aan welke voorwaarden deze moeten voldoen, vindt u hier terug.
  5. Het klantdossier is een beveiligde omgeving. Uw gegevens worden alleen gebruikt om de verhuur van de woning mogelijk te maken en je tussentijds op de hoogte te houden. Documenten die via e-mail worden aangeleverd kunnen wij niet verwerken en zullen direct worden verwijderd.
Welke stukken dien ik aan te leveren?

Op basis van de ingevulde gegevens in het inschrijfformulier volgt er een lijst met een aantal stukken die u moet uploaden. Deze documenten zijn voornamelijk gerelateerd aan uw persoonsgegevens en gegevens over uw inkomen. U kunt alvast een documenten checklist downloaden. Deze checklist is bedoeld als hulp bij het verzamelen van uw documenten. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kan het zijn dat er nog aanvullende documenten worden gevraagd, die niet op de checklist staan.

Goed om te weten

  • – Sommige documenten mogen niet ouder dan 3 maanden zijn op het moment van uploaden
  • – In sommige gevallen wordt gevraagd naar de meest recente documenten. Let hierop met uploaden.
  • – Zorg ervoor dat je BSN niet zichtbaar is op de documenten die je upload. Je kunt deze doorhalen of gebruik maken van de KopieID App van de Rijksoverheid.
  • – Documenten kunnen alleen aangeleverd worden door ze in het persoonlijk dossier te uploaden. Documenten die per e-mail worden aangeleverd kunnen niet worden verwerkt en zullen direct worden verwijderd.
Huren
Is het toegestaan om huisdieren te houden?

Uw trouwe viervoeter of gezellige kat neemt u natuurlijk graag mee naar uw nieuwe woning. Mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners, is dit toegestaan. Zorg er dus voor dat uw huisdier niet overmatig blaft of miauwt, niet ontsnapt uit de woning en geen schade veroorzaakt aan het appartement.

Wat is de minimale huurtermijn?

De duur van een huurovereenkomst is minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand. Er geldt altijd een opzegtermijn van slechts één kalendermaand. Lekker flexibel dus!

Zit er een parkeerplaats bij het appartement?

Dit is specifieke informatie per appartementencomplex of woning.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, u betaalt servicekosten. Voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken, worden bepaalde kosten gedeeld. U ontvangt hiervan altijd een separate opgave en jaarlijks een overzicht van de servicekosten. De samenstelling van de servicekosten is in een wettelijk kader bepaald. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Naast de servicekosten dient u zelf de maandelijkse lasten voor gas, water en licht en gemeentelijke lasten te betalen. De contracten met de nutsbedrijven dient u zelf af te sluiten.

Opleveringsniveau/oplevering
Is er een aparte berging bij het appartement?

PROJECTSPECIFIEK

Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden worden wit en behangklaar opgeleverd. De plafonds zijn voorzien van wit spuitwerk. De plafondhoogte is minimaal 2.60 meter.

Kan ik zelf een keuken en/of badkamer uitkiezen?

De woningen worden voorzien van een volledig uitgeruste keuken en een comfortabele badkamer. Het is niet mogelijk om zelf een keuken en badkamer te kiezen. Maar doordat wij werken met een neutrale en moderne afwerking, zoals tegels, sanitair en inbouwapparatuur, ontstaat er een ruimte die u in een handomdraai aan uw eigen stijl aanpast.

De keuken wordt opgeleverd met kastjes in de kleur hoogglans wit met een zwart kwartscomposiet aanrechtblad. De keukens zijn voorzien van een oven en een magnetron, koel-vriescombinatie, inductiekookplaat, afzuigkap en vaatwasser.
De comfortabele badkamer is voorzien van een wastafel met spiegel, handdoekenradiator en een toilet. De appartementen worden opgeleverd met een douche met glazen douchedeur. De vloer is voorzien van antracietkleurige vloertegels en de wanden zijn tot aan het plafond met witte wandtegels betegeld.

Wanneer zijn de appartementen gereed en zou ik kunnen verhuizen?

De verwachte oplevering is OPLEVERING. Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie appartementen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorziene omstandigheden zijn die de bouw vertragen of juist versnellen. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal.

Wilt u graag weten wanneer de eerste paal wordt geslagen, het tijd is voor pannenbier en of de datum van start verhuur bekend is? Blijf dan op de hoogte via onze Facebookpagina en schrijf u in voor onze nieuwsbrief! Dan mist u nooit meer een mijlpaal en bent u er meteen bij zodra de verhuur van start gaat.