Online verhuur, hoe werkt dat?

De woningen van dit project worden digitaal verhuurd. Dat betekent dat alle stappen in het proces online plaatsvinden. Het invullen van het inschrijfformulier, het uploaden van de benodigde documenten, maar ook de toewijzing en het tekenen van het contract. Indien er meerdere geschikte kandidaten voor een woning zijn, vindt toewijzing plaats door een digitale loting.

Wilt u er meer over weten? In de videofragmenten op deze pagina leggen we stap voor stap uit hoe het huurproces werkt.

Uw droomwoning gevonden

U heeft binnen dit project uw voorkeurswoningen geselecteerd en wilt u graag gaan inschrijven. Dit kan pas zodra de verhuur van start gaat. Digitaal huren betekent ook: digitaal inschrijven. U kunt dit doen wanneer het u uitkomt en u hoeft er de deur niet voor uit. Handig toch? Via onze nieuwsbrief en facebook wordt u op de hoogte gehouden van de start verhuur en de deadline voor de eerste matchronde.

Stap 1: online inschrijving

Zodra de verhuur van start is gegaan, komt via deze website het online inschrijfformulier beschikbaar. Bij uw inschrijving wordt gevraagd om uw persoonsgegevens. We gaan hier natuurlijk erg zorgvuldig mee om en verstrekken uw gegevens niet aan derden. We gebruiken deze gegevens alleen om te bepalen of we een huurwoning aan u kunnen toewijzen. Na het compleet invullen van het inschrijfformulier maken we een online dossier voor u aan. Vanuit deze omgeving kunt u uw gegevens en inschrijving beheren.

Stap 2: het online klantdossier

Na uw inschrijving ontvangt u een email met daarin een link om een wachtwoord aan te maken voor uw eigen online klantdossier. Hier kunt u gegevens aanvullen en indien nodig uw ingevulde woningvoorkeur wijzigen.

Stap 3: woonwensen aanpassen

Is er intussen iets veranderd in uw voorkeuren? Geen probleem! Deze kunt u gewoon aanpassen in uw klantdossier. Dan kunnen wij, op basis van die gegevens, gaan kijken voor welke woning u in aanmerking kunt komen. Matchen dus!

Stap 4: documenten verzamelen

Hebben we op basis van uw inschrijving kunnen matchen en heeft u een voorlopige toewijzing voor een woning ontvangen? Dan hebben we afhankelijk van uw inkomenssituatie een aantal documenten van u nodig om uw inschrijving compleet te maken. Het is handig om deze alvast digitaal te verzamelen. Voor een aantal documenten heeft u een DigiD nodig om ze online aan te vragen. Ook handig om te weten: een aantal documenten mag niet ouder dan 3 maanden zijn en het BSN mag niet zichtbaar zijn. Download alvast de documenten checklist die past bij uw inkomenssituatie.
Naar de documentenchecklist

Stap 5: documenten uploaden

Heeft u een voorlopige toewijzing ontvangen? Dan kunt u alle verzamelde documenten uit stap 4 uploaden naar uw persoonlijk klantdossier. Log in op uw dossier om aan de slag te gaan! Zorg ervoor dat u alle gevraagde documenten uploadt. Documenten die per e-mail worden aangeleverd kunnen niet verwerkt worden.

En hoe gaat het dan verder?

Nadat we alle documenten hebben ontvangen voeren we een documenten check en een credit check uit. Als deze positief is, wordt er ook nog een finale check uitgevoerd. Daarna ontvangt u het huurcontract online en kunt u deze digitaal ondertekenen. Vaak wordt er gedurende dit proces een kijkmiddag georganiseerd zodat u de woning in het echt kunt bekijken. Dan volgt de sleuteloverdracht en kunt u aan de slag met uw verhuizing en het organiseren van uw housewarming!