Algemeen
Kan ik de woningen bezichtigen?

Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw is het helaas niet mogelijk om de woningen ver voor oplevering te bezichtigen. We gaan er alles aan doen om een kijkdag te organiseren waar u tijdig voor wordt uitgenodigd als u bent aangemeld als geïnteresseerde.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De woningen worden verhuurd in de vrije sector. Het is daarom niet mogelijk om huurtoeslag te ontvangen.

Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

U hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er is geen bemiddelingskosten/courtage. Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele borg te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren. Een borg is niet standaard en wordt alleen gevraagd indien u niet (volledig) aan de inkomenseisen voldoet of zelfstandig ondernemer bent.

Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

Om een woning te huren kunt u zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief. Hierdoor blijft op de hoogte van de voortgang van de bouw en bent u er als eerste bij wanneer de verhuur start! Zodra de verhuur is gestart ontvangt u een link die u naar een digitale verhuur omgeving binnen deze website begeleidt.

  1. U kunt zich daar inschrijven als belangstellende voor de woning. Deze inschrijving is nodig naast de inschrijving voor de nieuwsbrief. Bij het completeren van uw inschrijving worden er diverse documenten gevraagd.

Tegen de tijd dat de verhuur start, informeren we u er uiteraard uitgebreid over.

Toetsing en inkomen
Welke huurprijs past bij mijn inkomen?

Via de huurprijscalculator kunt u bepalen welke woning bij uw inkomen past.

Hoe worden de woningen toegewezen?

Aan de hand van de gestelde inkomenseis en beschikbaarheid, volledigheid van het dossier, finale credit check en uw voorkeur worden de woningen toegewezen. Als er meerdere inschrijvingen voor dezelfde woning zijn, wordt de woning toegewezen aan de best passende kandidaat middels digitale loting.

Mogen ouders of derden garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Garantstellingen van ouders of derden zijn helaas niet mogelijk.

Kan ik een woning delen met een vriend/collega?

Het is helaas niet toegestaan om een woning te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Kan ik als uitzendkracht een woning huren?

Helaas kunnen wij alleen rekening houden met inkomen uit een vast dienstverband (minimaal 12 maanden). Het is dus niet mogelijk om met een flexibel arbeidscontract een woning te huren.

Kan ik als student een woning huren?

Nee, het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomenstoets, waarbij maximaal 2 inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden. Ook kunnen er niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan. Tenzij aan deze eisen wordt voldaan, is het voor studenten niet mogelijk een woning te huren. Er worden helaas geen garantstellingen door derden (ouders) geaccepteerd.

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te huren?

Om een woning te huren, gelden de volgende inkomenseisen:
Bij een netto maandhuurprijs tot en met € 600,- geldt: 4,5 maal de netto maandhuur.
Voor het bedrag boven die € 600,- geldt: 3 maal de netto maandhuur = Brutomaandinkomen (het inkomen van een eventuele partner wordt voor 100% meegerekend).

Voorbeeld netto maandhuurprijs € 750,-:
€ 600 x 4,5 = € 2.700,-
€ 150 x 3 = € 450,-
Hieruit volgt een bruto benodigd (gemeenschappelijk) maandinkomen van minimaal € 3.150,- (€ 2.700, + € 450,-).

Vakantiegeld, vaste bonus, vaste 13e maand mogen meegerekend worden bij het bepalen van het bruto jaarinkomen. Flexibele bonussen, winstuitkering en vergoeding voor een lease-auto worden niet meegenomen in de inkomenstoetsing.

Voor gepensioneerden geldt een lager benodigd inkomen door de lagere belastingdruk. Het belastbaar inkomen van gepensioneerden kan verhoogd worden met 30%.

Vrij beschikbaar vermogen op een Nederlandse bankrekening kan gebruikt worden voor de inkomenstoets. 10% van het vermogen kan worden meegeteld in het jaarinkomen.

Klik hier om uw maximale huurprijs te berekenen.

Inschrijven
Wanneer hoor ik of ik een woning toegewezen heb gekregen?

Zodra de inschrijvingsperiode is gesloten, worden alle dossiers beoordeeld. U ontvangt van ons nader bericht per e-mail of de woning voorlopig aan u is toegewezen. Mochten na deze eerste inschrijving nog woningen beschikbaar zijn, geldt vervolgens de volgorde van binnenkomst. Alleen compleet ingevulde inschrijfformulieren inclusief alle gevraagde bijlagen zullen in behandeling worden genomen.

Waar kan ik het inschrijfformulier vinden? En waar kan ik mijn documenten uploaden?

De verhuur is nog niet gestart. Wilt u op de hoogte blijven over de start van de verhuur? Schrijf u dan in via deze website voor de nieuwsbrief. Zodra de woningen beschikbaar zijn voor verhuur ontvang u een link die u naar de digitale verhuur omgeving binnen deze website verwijst.

Om in aanmerking te komen voor een woning neemt u de volgende stappen:

a. U schrijft zich in als belangstellende voor een woning.
(LET OP: Naast uw inschrijving voor de nieuwsbrief, moet u zich t.z.t. dus nogmaals inschrijven als belangstellende voor een woning).

  1. b. Vervolgens krijgt u de inloggegevens om op uw persoonlijke account in te loggen.
  2. c. Middels dit account kunt u het inschrijfformulier raadplegen en de benodigde documenten uploaden.
    (LET OP: Deze documenten zijn nodig voor de beoordeling van de inschrijving).
  3. d. U kunt de documenten uploaden in het inschrijfformulier onder de pagina “bijlagen”
    (LET OP: De pagina “bijlagen” wordt pas zichtbaar nadat het inschrijfformulier volledig is ingevuld).

NB: Zonder bijbehorende documenten is het dossier niet volledig en wordt de inschrijving niet in behandeling genomen.

Welke stukken dien ik aan te leveren?

Op basis van de ingevulde gegevens in het inschrijfformulier volgt er een lijst met documenten die u moet uploaden. Indien u nog niet over alle stukken beschikt, kunt u deze ook nog later toevoegen. Let er wel op dat dit vóór de sluitingsdatum gebeurt om succesvol mee te gaan met de eerste toewijzing.

De volgende stukken kunnen gevraagd worden:

Bent u in loondienst?
– Drie salarisstroken
– Werkgeversverklaring
– Kopie bankafschrift waarop storting salaris zichtbaar is

Heeft u een uitkering?
– Toezeggingsbrief UWV in plaats van werkgeversverklaring
– Kopie bankafschrift waarop storting uitkering zichtbaar is

Bent u gepensioneerd/AOW-gerechtigd?
– Jaaropgave van AOW en indien van toepassing pensioen
– Kopie bankafschrift waarop storting van AOW en indien van toepassing pensioen zichtbaar is

Bent u zelfstandig ondernemer?
– Recent uittreksel Kamer van Koophandel (niet ouder dan 3 maanden)
– Jaarcijfers van afgelopen 2 jaar (voorafgaand aan ondertekening huurovereenkomst) opgemaakt door accountant/administratiekantoor
– Prognose van het aankomende jaar

En indien van toepassing:
– Echtscheidingsconvenant
– Overzicht eigen vermogen
– In geval van verkoop van de huidige woning: de (voorlopige) koopakte + overzicht resterende hypotheek
– In geval van aanhouden van huidige koopwoning: een overzicht van de hypotheeklasten van de afgelopen 6 maanden
– Verhuurdersverklaring

Huren
Wat is de minimale huurtermijn?

De duur van een huurovereenkomst is minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand. Er geldt altijd een opzegtermijn van slechts één kalendermaand. Dit maakt huren in aantrekkelijk voor iedereen die flexibiliteit belangrijk vindt.

Zit er een parkeerplaats bij de woning?

Dit is specifieke informatie per woning.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, u betaalt servicekosten. Voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken, worden bepaalde kosten gedeeld. U ontvangt hiervan altijd een separate opgave en jaarlijks een overzicht van de servicekosten. De samenstelling van de servicekosten is in een wettelijk kader bepaald. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Naast de servicekosten dient u zelf de maandelijkse lasten voor gas, water en licht en gemeentelijke lasten te betalen. De contracten met de nutsbedrijven dient u zelf af te sluiten.

OF

Nee, servicekosten zijn niet van toepassing voor deze woningen. Wel betaalt u zelf de maandelijkse lasten voor gas, water en licht en gemeentelijke lasten. De contracten met de nutsbedrijven dient u zelf af te sluiten.

 

Opleveringsniveau/oplevering
Is er een aparte berging bij de woning?

Ja, alle woningen hebben een berging in de tuin.

Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden worden wit en behangklaar opgeleverd. De plafonds zijn voorzien van wit spuitwerk. De plafondhoogte is minimaal 2.60 meter.

Kan ik zelf een keuken en/of badkamer uitkiezen?

Nee, de woningen worden voorzien van een volledig uitgeruste keuken in de kleur hoogglans wit met een zwart kwartscomposiet aanrechtblad. De keukens bevatten een oven en een magnetron, koel-vriescombinatie, gaskookplaat, afzuigkap en vaatwasser.
De comfortabele badkamer is voorzien van een wastafel met spiegel, handdoekenradiator en een toilet. De woningen worden opgeleverd met een douche met glazen douchedeur. Op de vloer liggen antracietkleurige vloertegels en de wanden zijn tot aan het plafond met witte wandtegels betegeld.

Wanneer zijn de woningen gereed en zou ik kunnen verhuizen?

Let op! Dit is een prognose. Aan deze prognose kunnen geen rechten worden ontleend. Dit kan bijvoorbeeld wegens weersomstandigheden, aanleveren afbouwmateriaal etc. worden bijgesteld naar voren of iets verder in tijd. Indien u bent ingeschreven voor de nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de verwachtte opleverdatum.