Algemeen
Wanneer start de verhuur?

De start verhuur is nog niet vastgesteld. Wil je als eerste op de hoogte zijn zodra de datum bekend is? Zorg er dan voor dat je onze nieuwsbrief ontvangt. Dan krijg jij een “save the date” in je inbox.

Ik wil een appartement huren, wat moet ik doen?

Om een woning te huren kun je je alvast hier inschrijven voor de nieuwsbrief. Hierdoor blijf je op de hoogte van de voortgang van de bouw en ben je er als eerste bij wanneer de verhuur start!

De verhuur verloopt volledig online. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan de videoinstructie waarin de stappen van het proces worden uitgelegd.

Kan ik de appartementen bezichtigen?

Je bent vast heel nieuwsgierig hoe de appartementen er uit komen te zien! Om je alvast een beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, geven wij een impressie met beelden en video zodra deze beschikbaar zijn voor dit project. Op de bouw is het niet mogelijk om gewoon even langs te lopen. Er zijn namelijk strenge veiligheidsrichtlijnen om ongevallen te voorkomen.

Naast de impressies op deze website gaan we er alles aan doen om een kijkmoment te organiseren op de bouw. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven hierover.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, je betaalt servicekosten. Voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken, worden bepaalde kosten gedeeld. Je ontvangt hiervan altijd een separate opgave en jaarlijks een overzicht van de servicekosten. De samenstelling van de servicekosten is in een wettelijk kader bepaald. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Naast de servicekosten betaal je zelf de maandelijkse lasten voor gas, water en licht en gemeentelijke lasten. Hiervoor sluit je zelf een contract met een nutsbedrijf af.

OF

Nee, je betaalt geen servicekosten.

Wel dien je zelf de maandelijkse lasten voor gas, water en licht en gemeentelijke lasten te betalen. De contracten met de nutsbedrijven dien je zelf af te sluiten.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De appartementen worden verhuurd in de vrije sector. Het is daarom niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Wanneer zijn de appartementen gereed en zou ik kunnen verhuizen?

PROJECTSPECIFIEKE INFORMATIE

De verwachte oplevering is OPLEVERING. Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie appartementen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorziene omstandigheden zijn die de bouw vertragen of juist versnellen. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal.

Wil je graag weten wanneer de eerste paal wordt geslagen, het tijd is voor pannenbier of de datum van start verhuur bekend is? Blijf dan op de hoogte via onze Facebookpagina en schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Dan mis je nooit meer een mijlpaal en ben je er meteen bij zodra de verhuur van start gaat.

Wat is de invloed van de maatregelen omtrent Corona op de bouw?
Toetsing en inkomen
Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om te huren?

Om in aanmerking te komen voor een appartement in PROJECT is het noodzakelijk dat je kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen, nu en in de toekomst. Je gaat de huurovereenkomst namelijk aan voor minimaal 1 jaar. Als huurder moet je zelf aan de richtlijnen voldoen, garantstelling van derden is niet mogelijk. Daarnaast is het van belang dat je geen negatieve BKR registratie hebt.

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te huren?

Om een appartement te huren, gelden de volgende inkomenseisen:
Bij een netto maandhuurprijs tot en met € 600,- geldt: 4,5 maal de netto maandhuur.
Bij het meerdere boven € 600,- geldt: 3 maal de netto maandhuur = Brutomaandinkomen (het inkomen van een eventuele partner wordt voor 100% meegerekend).

Voorbeeld netto maandhuurprijs € 750,-:
€ 600 x 4,5 = € 2.700,-
€ 150 x 3 = € 450,-
Zo kom je op een bruto benodigd (gemeenschappelijk) maandinkomen van minimaal € 3.150,- (€ 2.700, + € 450,-).

Vakantiegeld, vaste bonus, vaste 13e maand mogen meegerekend worden bij het bepalen van het bruto jaarinkomen. Flexibele bonussen, winstuitkering en vergoeding voor een lease-auto worden niet meegenomen in de inkomenstoetsing.

Voor gepensioneerden geldt een lager benodigd inkomen door de lagere belastingdruk. Het belastbaar inkomen van gepensioneerde kan verhoogd worden met 30%.

Vrij beschikbaar vermogen op een Nederlandse bankrekening kan gebruikt worden voor de inkomenstoets. 10% van het vermogen kan worden meegeteld in het jaarinkomen.

Klik hier om jouw maximale huurprijs te berekenen en lees hier meer over het berekenen van je bruto maandinkomen.

Welke huurprijs past bij mijn inkomen?

Om er zeker van te zijn dat je maandelijks de huur kunt betalen, hebben wij inkomensrichtlijnen opgesteld. Op de pagina over inkomensrichtlijnen kun je lezen hoe je het benodigde bruto maandinkomen kunt berekenen op basis van de huurprijs, en ook hoe je jouw persoonlijke bruto maandinkomen kunt berekenen. Andersom kan ook, via de huurprijscalculator kun je bepalen welke huurprijs bij jouw inkomen past.

Telt een uitkering mee als inkomen en (hoe) wordt dit meegenomen in de berekening?
Kan ik als ondernemer een appartement huren?
Kan ik als uitzendkracht een huurappartement huren?

Omdat een huurcontract wordt aangegaan voor minimaal 1 jaar, is het belangrijk dat je ook op langere termijn de huur kunt betalen. Daarom kunnen wij alleen rekening houden met inkomen uit een vast dienstverband (minimaal 12 maanden). In het geval van een contract voor bepaalde tijd vragen wij om een werkgeversverklaring. In dit geval wordt er ook een waarborgsom gevraagd.

Het is dus niet mogelijk om met een flexibel arbeidscontract een appartement te huren in een van onze complexen.

Kan ik als student een huurappartement huren?

Het is belangrijk dat je als huurder kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Het inkomen van je medehuurder wordt voor 100% meegeteld. Je medehuurder mag alleen je partner zijn, het is dus niet mogelijk om samen met een studiegenoot of vriend te huren. Als je binnen deze regels aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen, zonder garantstellingen van ouders of anderen, kun je in aanmerking komen voor een woning.

Mogen ouders of derden garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Wegens de extra risico’s die een garantstelling met zich meebrengt is dit helaas niet mogelijk. Het is van belang dat de huurder(s) zelf voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Het inkomen van de eventuele partner telt hierbij voor 100% mee.

Online verhuur
Waar kan ik het inschrijfformulier vinden? En waar kan ik mijn documenten uploaden?

De verhuur is nog niet gestart. Daarom is het online inschrijfformulier nog niet beschikbaar. Wil je op de hoogte blijven over de start van de verhuur? Schrijf je dan in via deze website voor de nieuwsbrief.

Zodra de verhuur is gestart, kun je het het online inschrijfformulier invullen. Dan sturen wij jou een link naar de digitale verhuuromgeving binnen deze website. Binnen de digitale verhuuromgeving neem je vervolgens een aantal stappen om in aanmerking te komen voor een appartement. Lees ze hieronder, of bekijk onze video instructie over online verhuur.

  1. 1. Log in op jouw persoonlijke klantdossier met de inloggegevens die je ontvangt.
  2. 2. Controleer al je gegevens en vul ze indien nodig aan. Je kunt ook je woningvoorkeur nog aanpassen mochten er veranderingen zijn in je wensen.
  3. Zorg ervoor dat alle gegevens compleet en naar waarheid zijn ingevuld. Op een later moment worden alle gegevens gecontroleerd aan de hand van documenten die je hiervoor moet aanleveren. Ben je een van de gelukkigen met een voorlopige toewijzing? Dan komt er in je klantdossier namelijk de mogelijkheid om al je documenten te uploaden. Het klantdossier is een beveiligde omgeving. Jouw gegevens worden alleen gebruikt om de verhuur van de woning mogelijk te maken en je tussentijds op de hoogte te houden.
Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er is geen bemiddelingskosten/courtage.

Je betaalt de eerste maand huur voor of tijdens het ondertekenen van de huurovereenkomst via internetbankieren. Daarnaast kan het voorkomen dat er een borg gevraagd wordt. Dit is niet standaard, maar wordt alleen gevraagd als je niet volledig aan de inkomenseisen voldoet of zelfstandig ondernemer bent. Deze borg betaal je dan gelijktijdig met de eerste maand huur.

Welke documenten dien ik aan te leveren?

Op basis van de ingevulde gegevens in het inschrijfformulier volgt er een lijst met een aantal stukken die je moet uploaden. Deze documenten zijn voornamelijk gerelateerd aan jouw persoonsgegevens en gegevens over je inkomen.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn documenten voldoen aan de AVG wetgeving?

Zorg ervoor dat je BSN en je pasfoto niet zichtbaar is op de documenten die je uploadt. Hiervoor kun je gebruik maken van de KopieID app van de Rijksoverheid. Daarmee kun je ook een watermerk aan je documenten toevoegen. Daarnaast kunnen wij alleen documenten in behandeling nemen die in de beveiligde inschrijfmodule geüpload worden. Documenten die per mail worden gestuurd worden direct verwijderd.

Wanneer vindt de eerste matchronde plaats?
Hoe worden de appartementen toegewezen?

De eerste stap is het matchen. Dit houdt in dat alle ingeschreven kandidaten worden gematcht met de beschikbare woningen. Dit gebeurt op basis van de ingevulde voorkeurswoningen en de gestelde inkomensrichtlijnen voor de woningen. Zijn er meerdere geschikte kandidaten voor een woning? Dan wordt er een digitale loting uitgevoerd om te bepalen wie de voorlopige toewijzing ontvangt. Daarna is het belangrijk om alle gevraagde documenten te uploaden in je persoonlijke klantdossier zodat we de ingevulde gegevens kunnen verifiëren. Er volgt dan nog een finale check en een credit check, waarna de woning definitief toegewezen kan worden.

Wanneer hoor ik of ik een appartement toegewezen heb gekregen?

Zodra de verhuur van start gaat, kun je starten met je digitale inschrijving. Hoe dit in zijn werk gaat, lees je op de pagina over online verhuur op deze website. Heb je jouw inschrijving compleet voor de datum van de eerste matchronde? Dan wordt jouw inschrijving meegenomen.

Op basis van jouw woningvoorkeur en persoonsgegevens wordt gekeken of er een match gemaakt kan worden met een van de beschikbare woningen. Indien er meerdere geschikte kandidaten voor een woning zijn, wordt er met een digitale loting bepaald wie er een voorlopige toewijzing krijgt. Je ontvangt kort na de eerste matchronde per e-mail een bericht over de uitslag.

Ontvang ik ook bericht indien ik niet gematcht ben met een appartement?
Huren & voorwaarden
Wat is de minimale huurtermijn?

PROJECTSPECIFIEK: CHECKEN!

De duur van een huurovereenkomst is minimaal 1 of 2 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand. Er geldt dan een opzegtermijn van slechts één kalendermaand. Lekker flexibel dus!

Mag ik de wanden behangen of schilderen?
Mag ik een laminaatvloer leggen?
Kan ik een appartement delen met een vriend/collega?

Het is helaas niet toegestaan om de appartementen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Is het toegestaan om huisdieren te houden?

Je neemt natuurlijk graag je harige vriendje mee naar je nieuwe huis. Mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners, is dit toegestaan. Zorg er dus voor dat je huisdier niet overmatig blaft of miauwt, ontsnapt uit je woning of schade aanbrengt aan je appartement.

Kwaliteit & voorzieningen
Voor wie is de binnentuin toegankelijk? En hoe mag deze gebruikt worden?
Waar kan ik mijn fiets stallen?
Hoe wordt het appartement verwarmd en van warm water voorzien?
Is het appartement voorzien van ventilatie?
Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden worden wit en behangklaar opgeleverd. Het plafond is voorzien van wit spuitwerk.

Kan ik zelf een keuken en/of badkamer uitkiezen?

De woningen worden voorzien van een volledig uitgeruste keuken en comfortabele badkamer. Het is niet mogelijk om zelf een keuken of badkamer te kiezen. Maar doordat wij werken met neutrale en moderne afwerking, zoals tegels, sanitair en inbouwapparatuur, ontstaat er een ruimte die je in een handomdraai aan je eigen stijl aanpast.

PROJECTSPECIFIEKE INFORMATIE CONTROLEREN:

De keuken wordt opgeleverd met kastjes in de kleur hoogglans wit met een zwart kwartscomposiet aanrechtblad. De keukens zijn voorzien van een oven en een magnetron, koel-vriescombinatie, inductiekookplaat, afzuigkap en vaatwasser.
De comfortabele badkamer is voorzien van een wastafel met spiegel, handdoekenradiator en een toilet. De appartementen worden opgeleverd met een douche met glazen douchedeur. De vloer is voorzien van antracietkleurige vloertegels en de wanden zijn tot aan het plafond met witte wandtegels betegeld.

Is er een aparte berging bij het appartement?

PROJECTSPECIFIEKE INFORMATIE

Zit er een parkeerplaats bij het appartement?

PROJECTSPECIFIEK

Ja, bij de woning kan je aanvullend een parkeerplaats huren. Er zijn 52 parkeerplaatsen beschikbaar.

Zijn er laadpalen voor mijn elektrische auto?
Wat komt er in de plint / commerciële ruimte?