Online verhuur, hoe werkt dat?

De woningen van dit project worden digitaal verhuurd. Dat betekent dat alle stappen in het proces online plaatsvinden. Het invullen van het inschrijfformulier, het uploaden van de benodigde documenten, maar ook de toewijzing en het tekenen van het contract. Indien er meerdere geschikte kandidaten voor een woning zijn, vindt toewijzing plaats door een digitale loting.

Wil je er meer over weten? In de videofragmenten op deze pagina leggen we je stap voor stap uit hoe het huurproces werkt.

Je droomwoning gevonden

Je hebt binnen dit project je voorkeurswoningen geselecteerd en wil je graag gaan inschrijven. Dit kan pas zodra de verhuur van start gaat. Digitaal huren betekent ook: digitaal inschrijven. Je kunt dit doen wanneer het jou uitkomt en je hoeft er de deur niet voor uit. Handig toch? Via onze nieuwsbrief en facebook wordt je op de hoogte gehouden van de start verhuur en de deadline voor de eerste matchronde.

Stap 1: online inschrijving

Zodra de verhuur van start is gegaan, komt via deze website het online inschrijfformulier beschikbaar. Bij je inschrijving wordt gevraagd om jouw persoonsgegevens. We gaan hier natuurlijk erg zorgvuldig mee om en verstrekken jouw gegevens niet aan derden. We gebruiken deze gegevens alleen om te bepalen of we een huurwoning aan jou kunnen toewijzen. Na het compleet invullen van het inschrijfformulier maken we een online dossier voor je aan. Vanuit deze omgeving kun je jouw gegevens en je inschrijving beheren.

Stap 2: het online klantdossier

Na je inschrijving ontvang je een email met daarin een link om een wachtwoord aan te maken voor je eigen online klantdossier. Hier kun je gegevens aanvullen en indien nodig je ingevulde woningvoorkeur wijzigen.

Stap 3: woonwensen aanpassen

Is er intussen iets veranderd in je voorkeuren? Geen probleem! Deze kun je gewoon aanpassen in je klantdossier. Dan kunnen wij, op basis van die gegevens, gaan kijken voor welke woning je in aanmerking kunt komen. Matchen dus!

Stap 4: documenten verzamelen

Hebben we op basis van je inschrijving kunnen matchen en heb je een voorlopige toewijzing voor een woning ontvangen? Dan hebben we afhankelijk van je inkomenssituatie een aantal documenten van je nodig om je inschrijving compleet te maken. Het is handig om deze alvast digitaal te verzamelen. Voor een aantal documenten heb je een DigiD nodig om ze online aan te vragen. Ook handig om te weten: een aantal documenten mag niet ouder dan 3 maanden zijn en het BSN mag niet zichtbaar zijn. Download alvast de documenten checklist die past bij jouw inkomenssituatie.
Naar de documenten checklist

Stap 5: documenten uploaden

Heb je een voorlopige toewijzing ontvangen? Dan kun je alle verzamelde documenten uit stap 4 uploaden naar jouw persoonlijk klantdossier. Log in op jouw dossier om aan de slag te gaan! Zorg ervoor dat je alle gevraagde documenten uploadt. Documenten die per e-mail worden aangeleverd kunnen niet verwerkt worden.

En hoe gaat het dan verder?

Nadat we alle documenten van je hebben ontvangen voeren we een documenten check uit en een creditcheck. Als deze positief is, wordt er ook nog een finale check uitgevoerd. Daarna ontvang je het huurcontract online en kun je deze digitaal ondertekenen. Vaak wordt er gedurende dit proces een kijkmiddag georganiseerd zodat je de woning in het echt kunt bekijken. Dan volgt de sleuteloverdracht en kun je aan de slag met je verhuizing en het organiseren van je housewarming!