Documenten checklist

Afhankelijk van je inkomenssituatie heb je verschillende documenten nodig. De meeste documenten zijn noodzakelijk om te bepalen of de woning binnen jouw budget past. Om teleurstelling te voorkomen, kun je alvast met de huurprijscalculator uitrekenen of een woning past bij jouw persoonlijke situatie.

Zit jouw woning erbij? Begin dan met het verzamelen van je documenten. De documenten worden pas gevraagd op het moment dat er een woning voorlopig aan jou is toegewezen, maar het is fijn als je ze dan al hebt verzameld. Deze checklist is bedoeld als hulpmiddel bij het verzamelen van de benodigde documenten. De documenten die gevraagd worden tijdens het digitale inschrijfproces zijn echter afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en kunnen daardoor afwijken van de checklist.

Meteen aan de slag? Lees eerst nog even de onderstaande aandachtspunten!

Geldigheid

Sommige documenten mogen niet ouder zijn dan 3 maanden op het moment van indienen. Soms wordt zelfs de meest recente gevraagd. Houd hier rekening mee bij het aanvragen van je documenten.

Identiteitsfraude

Zorg ervoor dat je BSN niet zichtbaar is op de documenten die je upload. Deze kun je doorstrepen of je kunt de KopieID app van de Rijksoverheid gebruiken. Dit helpt om identiteitsfraude te voorkomen. Documenten waarop het BSN zichtbaar is kunnen wij niet verwerken.

Uploaden

Zorg ervoor dat je alle documenten in je persoonlijke klantdossier uploadt. Dit is een veilige omgeving waarin je zelf je gegevens en documenten kunt beheren. Documenten die per e-mail worden aangeleverd kunnen niet verwerkt worden en zullen direct worden verwijderd.

Download jouw checklist!

De documentenchecklist is nog niet beschikbaar. Kom later nog eens terug!