Algemeen
Wanneer start de verhuur?

De start verhuur is nog niet bekend. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief! Je ontvangt dan een save the date zodra de datum bekend is.

Kan ik de woningen bezichtigen?

Je bent vast heel nieuwsgierig hoe de appartementen er uit komen te zien! Om je alvast een beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, geven wij een impressie met beelden en video zodra deze beschikbaar zijn voor dit project. Op de bouw is het niet mogelijk om gewoon even langs te lopen. Er zijn namelijk strenge veiligheidsrichtlijnen om ongevallen te voorkomen.

Naast de impressies op deze website gaan we er alles aan doen om een kijkmoment te organiseren op de bouw. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven hierover.

Zijn de beelden op de website van de woning die ik ga huren?
Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De woningen worden verhuurd in de vrije sector. Daardoor kom je niet in aanmerking voor huurtoeslag voor deze woningen. Dit kan alleen als je via een woningcorporatie huurt.

Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

Om een woning te huren kun je je alvast hier inschrijven voor de nieuwsbrief. Hierdoor blijf je op de hoogte van de voortgang van de bouw en ben je er als eerste bij wanneer de verhuur start!

De verhuur verloopt volledig online. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan de videoinstructie waarin de stappen van het proces worden uitgelegd.

Als er meerdere inschrijvingen voor dezelfde woning zijn, dan wordt de woning aan de best passende kandidaat toegewezen middels een digitale loting. Ben jij de gelukkige? Dan ontvang je een bericht van een voorlopige toewijzing. Vervolgens geef je aan of je deze voorlopige toewijzing accepteert. Je kunt dan alle gevraagde documenten uploaden om je dossier compleet te maken.

Kort daarna worden de huurcontracten opgemaakt en wordt het huurcontract digitaal aangeboden en kun je deze digitaal ondertekenen.

Tegen de tijd dat de verhuur start, informeren we je er uiteraard uitgebreid over.

Wanneer zijn de woningen gereed en zou ik kunnen verhuizen?

PROJECTSPECIFIEKE INFORMATIE

De verwachte oplevering is OPLEVERING. Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie eengezinswoningen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorziene omstandigheden zijn die de bouw vertragen of juist versnellen. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal.

Wil je graag weten wanneer de eerste paal wordt geslagen, het tijd is voor pannenbier of de datum van start verhuur bekend is? Blijf dan op de hoogte via onze facebookpagina en schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Dan mis je nooit meer een mijlpaal en ben je er meteen bij zodra de verhuur van start gaat.

Wat is de invloed van de maatregelen omtrent Corona op de bouw?
Toetsing en inkomen
Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om te kunnen huren?

Om in aanmerking te komen voor een huurwoning in PROJECT is het noodzakelijk dat je kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen, nu en in de toekomst. Je gaat de huurovereenkomst namelijk aan voor minimaal 1 jaar. Als huurder moet je zelf aan de richtlijnen voldoen, garantstelling van derden is niet mogelijk. Daarnaast is het van belang dat je geen negatieve BKR registratie hebt.

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te huren?

Om een woning te huren, gelden de volgende inkomenseisen:
Bij een netto maandhuurprijs tot en met € 600,- geldt: 4,5 maal de netto maandhuur.
Bij het meerdere boven € 600,- geldt: 3 maal de netto maandhuur = Brutomaandinkomen (het inkomen van een eventuele partner wordt voor 100% meegerekend).

Voorbeeld netto maandhuurprijs € 750,-:
€ 600 x 4,5 = € 2.700,-
€ 150 x 3 = € 450,-
Zo kom je op een bruto benodigd (gemeenschappelijk) maandinkomen van minimaal € 3.150,- (€ 2.700, + € 450,-).

Vakantiegeld, vaste bonus, vaste 13e maand mogen meegerekend worden bij het bepalen van het bruto jaarinkomen. Flexibele bonussen, winstuitkering en vergoeding voor een lease-auto worden niet meegenomen in de inkomenstoetsing.

Voor gepensioneerden geldt een lager benodigd inkomen door de lagere belastingdruk. Het belastbaar inkomen van gepensioneerde kan verhoogd worden met 30%.

Vrij beschikbaar vermogen op een Nederlandse bankrekening kan gebruikt worden voor de inkomenstoets. 10% van het vermogen kan worden meegeteld in het jaarinkomen.

Klik hier om jouw maximale huurprijs te berekenen en lees hier meer over het berekenen van je bruto maandinkomen.

Welke huurprijs past bij mijn inkomen?

Om er zeker van te zijn dat je maandelijks de huur kunt bepalen, hebben wij inkomensrichtlijnen opgesteld. Op de pagina over inkomensrichtlijnen kun je lezen hoe je het benodigde bruto maandinkomen kunt berekenen op basis van de huurprijs, en ook hoe je jouw persoonlijke bruto maandinkomen kunt berekenen. Andersom kan ook, via de huurprijscalculator kun je bepalen welke huurprijs bij jouw inkomen past.

Kan ik als ondernemer een woning huren?
Kan ik als uitzendkracht een woning huren?

Helaas kunnen wij alleen rekening houden met inkomen uit een vast dienstverband (minimaal 12 maanden). Het is dus niet mogelijk om met een flexibel arbeidscontract een woning te huren.

Kan ik als student een woning huren?

Het is belangrijk dat je als huurder kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Het inkomen van je medehuurder wordt voor 100% meegeteld. Je medehuurder mag alleen je partner zijn, het is dus niet mogelijk om samen met een studiegenoot of vriend te huren. Als je binnen deze regels aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen, zonder garantstellingen van ouders of anderen, kun je in aanmerking komen voor een woning.

Mogen ouders of derden garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Wegens de extra risico’s die een garantstelling met zich meebrengt is dit helaas niet mogelijk. Het is van belang dat de huurder(s) zelf voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Het inkomen van de eventuele partner telt hierbij voor 100% mee.

Kan ik een woning delen met een vriend/collega?

Het is helaas niet toegestaan om de woningen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Online verhuur
Waar kan ik het inschrijfformulier vinden? En waar kan ik mijn documenten uploaden?

De verhuur is nog niet gestart. Daarom is het online inschrijfformulier nog niet beschikbaar. Wil je op de hoogte blijven over de start van de verhuur? Schrijf je dan in via deze website voor de nieuwsbrief.

Zodra de verhuur is gestart, kun je het het online inschrijfformulier invullen. Dan sturen wij jou een link naar de digitale verhuuromgeving binnen deze website. Binnen de digitale verhuuromgeving neem je vervolgens een aantal stappen om in aanmerking te komen voor een appartement. Lees ze hieronder, of bekijk onze video instructie over online verhuur.

  1. 1. Log in op jouw persoonlijke klantdossier met de inloggegevens die je ontvangt.
  2. 2. Controleer al je gegevens en vul ze indien nodig aan. Je kunt ook je woningvoorkeur nog aanpassen mochten er veranderingen zijn in je wensen.
  3. Zorg ervoor dat alle gegevens compleet en naar waarheid zijn ingevuld. Op een later moment worden alle gegevens gecontroleerd aan de hand van documenten die je hiervoor moet aanleveren. Ben je een van de gelukkigen met een voorlopige toewijzing? Dan komt er in je klantdossier de mogelijkheid om al je documenten te uploaden. Het klantdossier is een beveiligde omgeving. Jouw gegevens worden alleen gebruikt om de verhuur van de woning mogelijk te maken en je tussentijds op de hoogte te houden.
Tot wanneer kan ik me inschrijven?
Welke documenten worden gevraagd?

Afhankelijk van je inkomenssituatie worden en diverse documenten gevraagd gedurende het inschrijfproces. De meeste documenten zijn gerelateerd aan je identiteit en je inkomenssituatie. De documenten worden gebruikt om te controleren of je aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen. Lees meer over de aandachtspunten bij het aanleveren van documenten op deze pagina.

Hoe zorg ik er voor dat mijn documenten voldoen aan de AVG wetgeving?

Zorg ervoor dat je BSN en je pasfoto niet zichtbaar is op de documenten die je uploadt. Hiervoor kun je gebruik maken van de KopieID app van de Rijksoverheid. Daarmee kun je ook een watermerk aan je documenten toevoegen. Daarnaast kunnen wij alleen documenten in behandeling nemen die in de beveiligde inschrijfmodule geüpload worden. Documenten die per mail worden gestuurd worden direct verwijderd.

Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er is geen bemiddelingskosten/courtage.

Je betaalt de eerste maand huur voor of tijdens het ondertekenen van de huurovereenkomst via internetbankieren. Daarnaast kan het voorkomen dat er een borg gevraagd wordt. Dit is niet standaard, maar wordt alleen gevraagd als je niet volledig aan de inkomenseisen voldoet of zelfstandig ondernemer bent. Deze borg betaal je dan gelijktijdig met de eerste maand huur.

 

Hoe worden de woningen toegewezen?

De eerste stap is het matchen. Dit houdt in dat alle ingeschreven kandidaten worden gematcht met de beschikbare woningen. Dit gebeurt op basis van de ingevulde voorkeurswoningen en de gestelde inkomensrichtlijnen voor de woningen. Zijn er meerdere geschikte kandidaten voor een woning? Dan wordt er een digitale loting uitgevoerd om te bepalen wie de voorlopige toewijzing ontvangt. Daarna is het belangrijk om alle gevraagde documenten te uploaden in je persoonlijke klantdossier zodat we de ingevulde gegevens kunnen verifiëren. Er volgt dan nog een finale check en een credit check, waarna de woning definitief toegewezen kan worden.

Wanneer vindt de eerste matchronde plaats?
Ontvang ik ook bericht indien ik niet gematcht ben met een woning?
Wanneer hoor ik of ik een woning toegewezen heb gekregen?

Zodra de inschrijvingsperiode is gesloten, worden alle dossiers beoordeeld. Je ontvangt van ons nader bericht per e-mail of de woning voorlopig aan jou is toegewezen. Mochten na deze eerste inschrijving nog woningen beschikbaar zijn, geldt vervolgens de volgorde van binnenkomst. Alleen compleet ingevulde inschrijfformulieren inclusief alle gevraagde bijlagen zullen in behandeling worden genomen.

Wanneer krijg ik te horen of ik in aanmerking kom voor een parkeerplaats?

PROJECTSPECIFIEK

Huren & voorwaarden
Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Nee, je betaalt geen servicekosten.

Wel dien je zelf de maandelijkse lasten voor gas, water en licht en gemeentelijke lasten te betalen. De contracten met de nutsbedrijven dien je zelf af te sluiten.

Wat is de minimale huurtermijn?

PROJECTSPECIFIEK: CHECKEN!

De duur van een huurovereenkomst is minimaal 1 of 2 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand. Er geldt dan een opzegtermijn van slechts één kalendermaand. Lekker flexibel dus!

Is het toegestaan om huisdieren te houden?

Je neemt natuurlijk graag je harige vriendje mee naar je nieuwe huis. Mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners, is dit toegestaan. Zorg er dus voor dat je huisdier niet overmatig blaft of miauwt, ontsnapt uit je woning of schade aanbrengt aan je appartement.

Zit er een parkeerplaats bij de woning?

PROJECTSPECIFIEKE INFORMATIE

Kwaliteit & voorzieningen
Hoe energiezuinig is de woning?

PROJECTSPECIFIEK

Energielabel indien bekend. Zonnepanelen, isolatie etc.

Hoe wordt de woning verwarmd?

PROJECTSPECIFIEK

Wat voor installatie? En wat voor elementen in de woning? Vloerverwarming, radiatoren, designradiator in de badkamer etc?

Is de woning voorzien van ventilatie?

PROJECTSPECIFIEK

Vaak is er een WTW systeem

Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden worden wit en behangklaar opgeleverd. De plafonds zijn voorzien van wit spuitwerk. De plafondhoogte is minimaal 2.60 meter.

Moet ik zelf een vloer leggen? En waar moet ik dan rekening mee houden?

De woningen worden zonder vloer en plinten opgeleverd. Deze moet je als huurder dus zelf (laten) leggen. Heeft de woning vloerverwarming? Dan moet je daar rekening mee houden bij het uitzoeken van je vloer. De vloer moet dan goed warmte geleiden, omdat er anders veel energie verloren gaat. Vraag hierover advies bij een vloerenspecialist.

Hoe is de keuken ingericht en afgewerkt?

PROJECTSPECIFIEKE INFORMATIE CONTROLEREN:

De keuken wordt opgeleverd met kastjes in de kleur hoogglans wit met een zwart kwartscomposiet aanrechtblad. De keuken is voorzien van een oven en een magnetron, koel-vriescombinatie, inductiekookplaat, afzuigkap en vaatwasser.

Hoe is de badkamer ingericht en afgewerkt?

PROJECTSPECIEKE INFORMATIE CONTROLEREN:

De comfortabele badkamer is voorzien van een wastafel met spiegel, handdoekenradiator en een toilet. De woningen worden opgeleverd met een douche met glazen douchedeur. De vloer is voorzien van antracietkleurige vloertegels en de wanden zijn tot aan het plafond met witte wandtegels betegeld.

Hoe wordt de tuin opgeleverd?

PROJECTSPECIFIEKE INFORMATIE CONTROLEREN:

De tuin is voorzien van een houten berging. Direct aan de woning is een betegeld terras, en vanuit daar is een looppad naar de berging aangelegd. De achterzijde van de tuin is voorzien van een afsluitbare poort.

(toevoegen: schutting? privacypanelen? Hedera? Kraan aansluiting? etc)

Is er een aparte berging bij de woning?

PROJECTSPECIFIEKE INFORMATIE

Waar kan ik mijn fiets stallen?

PROJECTSPECIFIEK

Meestal kan de fiets in de berging geplaatst worden. Maar wellicht zit er een grote unit in van een installatie oid waardoor dit niet mogelijk is. Eerst checken dus.

Zijn er laadpalen beschikbaar voor mijn elektrische auto?
Is de woning voorzien van zonnepanelen?

PROJECTSPECIFIEK