Gamanderweerd – Bolderikweerd – Lavendelweerd – Silenenweerd

Vanaf m2 Vanaf € 815,-
Aantal eenheden17
Inhoud1m3 - 1m3
Woonoppervlakte80m2 - 120m2
Deel deze pagina

Gamanderweerd - Bolderikweerd - Lavendelweerd - Silenenweerd

Woningen gelegen in de wijk Heugem te Maastricht. Heugem is een voormalig dorp, thans een wijk in het zuidoosten van Maastricht. Heugem wordt in het noorden en oosten begrensd door de wijk Randwyck, in het westen door de rivier de Maas en in het zuiden door de gemeente Eijsden-Margraten.

Sinds de jaren 80 is een groot deel van de weilanden die het dorp omringden verdwenen als gevolg van ontgrindingen langs de Maas (aan de zuidwestzijde van het dorp) en stadsuitbreidingen (ten noorden en ten oosten van de oude dorpskern). Het gebied ten noorden van Heugem heet thans Randwyck.

In Randwyck zijn een aantal van de grootste werkgevers van de stad Maastricht gevestigd. Vooral de medische faculteit van de universiteit en het Academisch Ziekenhuis Maastricht (sinds 2008 samenwerkend onder de vlag van Maastricht Universitair Medisch Centrum) zijn met 5800 werknemers grote werkverschaffers. Andere grote werkgevers zijn: Vodafone (deels in Céramique), MECC, Mercedes-Benz en Medtronic.

Heugem heeft nog altijd veel eigen voorzieningen en een rijk verenigingsleven. Zo heeft het een eigen winkelcentrum en er zijn meerdere horecavoorzieningen aanwezig. Centraal in het dorp liggen de Rooms-katholieke Sint-Michaëlkerk en het buurtcentrum De Klaekeburg. Aan de zuidzijde van het dorp ligt Huize Maasveld, een complex met paviljoenachtige gebouwen voor gehandicapten.

Ten westen van het dorp, in de uiterwaarden van de Maas, liggen, van noord naar zuid: het natuurgebied Kleine Weerd, de waterrecreatievereniging Randwyck, de jachthaven Sint-Pietersplas, de watersportvereniging Maasvogels en een grote recreatieplas. Heugem kent een aantal bezienswaardigheden, waaronder een aantal monumentale boerderijen en het Huis Hoogenweerth, een kasteelachtig landhuis aan de Maas.

Het complex bestaat uit 17 woningen, bestaande uit halfvrijstaande met of zonder garage en tussengelegen woningen.

Volledige omschrijving
Lavendelweerd 1 80 m2 4 kamers €881,- Beschikbaar Details